Perfekt sommar för grillning

Vilken sommar det varit, eller ja, inte som förra året, men det har varit många fina dagar. Samt att det inte har varit grillförbud som det var förra året. Då hann jag knappt grilla innan det förbudet kom. Detta året har det däremot blivit mer. Köpte mig en ny grill för ett litet tag sedan. Hade nämligen tur på ett svenskt casino, där jag vann en lite större summa pengar. Så investerade en del av dessa i en lite dyrare grill. Det som är så bra med grillen är att man kan ju laga det mesta på den. Jag har skaffat mig en del saker att ha för grillen. Bland annat en pizzasten samt en wok som man kan ställa på grillen. Delar givetvis med mig av ett bra recept för det.

Woka på grillen


1/2 bukett broccoli
4 morötter
1 knippe sparris
2 knippelökar
1/2 squash

1 cm riven ingefära
olivolja
salt & peppar

ev. feta i tärningar till serveringen

Skär alla grönsakerna i mindre bitar. För att de ska bli färdiga samtidigt kan man antingen förkoka sakerna eller skära de de sakerna som kräver längre tid i mindre bitar. Ringla över olivolja och finriv ingefäran. Krydda med salt & peppar. Blanda och lägg på grillen tills de är färdiga.

Köttet till kan man sedan göra när grönsakerna nästan är klara. Sås till det är valfritt, men denna är rätt god:

2 dl creme fraiche blandas med rivet skal från 1/2 citron. Hacka en knippe färsk basilika och timjan och blanda ner. Krydda med salt & peppar.

 

13 Aug 2019