Mustig köttgryta i crockpot

Något jag älskar att laga mat med det är min crockpot. Det går att göra så mycket i denna gryta! Det är pefekt att använda den under hösten tycker jag. Då kan man ladda den på morgonen och så har man en god middag fram på eftermiddagen. Fördelen med en crockpot är att den sköter sig helt själv. Har du inte en sådan, se till att skaffa en, det är helt klart värt det. 

Här är ett gott recept på mustig god köttgryta som passar bra nu i höst.

Ingredienser

  • ca 1 kg fina och putsade grytbitar
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 2 rödbetor
  • 1 vitlök solo
  • 1 stor paprika
  • 3 palsternackor
  • 1 dl vatten
  • 2 dl rödvin
  • 2 tsk torkad timjan
  • 3 lagerblad
  • 5 hackade soltorkade tomater
  • 4 msk oxfond eller 2 tärningar
  • lite soja
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 dl syltlök
  • 2 dl grädde
  • salt, peppar efter smak
  • 1 dl hackad persilja
  • Smör att bryna köttet i


Instruktioner
Bryn grytbitarna i smör i het panna. Lägg över i Crockpot.
Skala och finhacka löken och vitlöken.
Skala rotfrukterna och skär i mindre bitar/klyftor och lägg ner.
Häll i vatten, rödvin, kryddor och fond. Sätt Crockpoten på 8 timmar låg.
När det är 2 timmar kvar, rör ner syltlöken.
När det är 30 minuter kvar rör ner grädde och persilja.

9 okt 2019