Många gånger är det som man kommer hem från jobbet, vrålhungrig och så har man inget bra i kylen att laga till. Man faller då kanske för frestelsen att köpa en pizza och sätta sig vid datorn för att spela på casino utan konto som man läst om i en casinoguide. Förvisso kan det vara helt ok att äta snabbmat ibland. Men inte alltid. Det är inte bra vare sig för hälsan eller plånboken. Det är smart att bunkra upp hemma med rätt råvaror i kyl, frys och skafferi. Så att du lätt kan svänga ihop något på egen hand!
Ägg är en mycket bra råvara att ha i kylen. Det går att göra en massa bra saker snabbt. Som omelett, äggröra eller en fritatta tillsammans med rester. I skafferiet är det bra att bunkra upp med olika konserver. De är ofta billiga samt hållbara. Krossade tomater som snabb och smal gryt- och såsbas, färdigkokta bönor, linser och kikärtor att blanda ner i sallad, soppa och gryta. Tonfisk, musslor och makrill är också bra konserver att laga nyttig snabbmat på. I skafferiet är det bra att ha en del torrvaror så som pasta, ris, bulgur och quinoa. I frysen kan du ha grönsaker, fiskfilé och räkor så har du alltid något sunt och snabbtinat att ta till när det är bråttom att få maten på bordet.
Svårare än så behöver det inte vara!